...

Onze Diensten

Onze diensten

Onze diensten zijn ontworpen om het welzijn van uw paard te optimaliseren door middel van gepersonaliseerde, wetenschappelijk onderbouwde voedingsplannen. Met een diepgaand inzicht in de fascinerende relatie tussen voeding en gezondheid, streven wij ernaar uw paard te laten floreren.

Kiezen voor Equi Nutri Care betekent toegang tot een schat aan kennis en voortdurende ondersteuning. Ons team doet er alles aan om u de nodige tools en inzicht te geven om weloverwogen beslissingen te nemen over het dieet van uw paard. We blijven vooroplopen in het onderzoek naar de best passende paardenvoeding en integreren de nieuwste ontwikkelingen in onze diensten.

We zijn trots op onze uitzonderlijke klantenzorg, waarbij we bij elke stap persoonlijke aandacht en begeleiding bieden. Onze passie voor paarden drijft ons om tot het uiterste te gaan en ervoor te zorgen dat uw paard de best mogelijke voeding krijgt voor een leven lang vitaliteit en geluk. Onze aanpak op maat zorgt ervoor dat elk paard een voedingsplan krijgt dat net zo individueel is als hijzelf.

Neem vandaag nog contact op met Equi Nutri Care en begin samen met ons aan de reis naar optimale voeding, waar wetenschap, expertise en een diepe liefde voor paarden samenkomen.

Algemeen Voedingsadvies

Omvat een volledig assessment van het paard, de huisvesting en het actuele rantsoen.
Inclusief:

Indien gewenst:

Algemeen voedingsadvies heeft een toegevoegde waarde in het geval je een evaluatie wenst van je huidige voermanagement, hulp nodig hebt voor het samenstellen van een evenwichtig dieet voor obese of anorexie paarden, een afvalprogramma zoekt voor je paard dat dik wordt van lucht of juist moeite hebt om je paard te laten aankomen, advies wilt ter verbetering van de algemene conditie, op zoek bent naar oplossingen voor moeilijke eters en uiteraard bij algemene vragen over voeding.

Klinisch Voedingsadvies

Voeding is geen opzichzelfstaande behandeling en zal bijgevolg een aandoening niet genezen. Daarentegen werkt een aangepast dieet wel ondersteunend aan de behandeling van de dierenarts. Denk daarbij bijvoorbeeld aan EGUS, of beter bekend als maagzweer.

Het juiste voermanagement werkt ook symptoombestrijdend zoals bij allergieën of intoleranties of preventief, zoals in geval van paarden die gevoelig zijn aan koliek bijvoorbeeld.

Afhankelijk van de informatie die al beschikbaar is, de aandoening én als uw dierenarts ervoor open staat werken wij bij voorkeur samen met de behandelende dierenarts voor een optimaal resultaat.

Klinisch voedingsadvies is waardevol in geval van EGUS, EGGD en ESGD, koliek, laminitis (hoefbevangenheid) Insulineresistentie, PPID (cushing), EMS, HYPP, PSSM 1 en 2, MFM, EPM, myopathie, allergieën en intoleranties, grass sickmness, lever- en nieraandoeningen enzovoort.

Deze service bevat bijkomende opties.

Prestatiegerelateerd Voedingsadvies

Ongeacht of een paard een topatleet is, een have dag de koets met toeristen trekt of meerdere lesuren in de manege moet kloppen, een paard dat prestaties moet leveren heeft andere behoeften dan een recreatiepaard.

En hoewel voeding alleen van een paard geen topatleet maakt, heeft wat prestatiepaarden eten en drinken een grote impact op hun prestatie en op hun herstel na de geleverde prestatie.

Daarom is het belangrijk dat het rantsoen voldoet aan de nutritionele behoefte evenredig met de te leveren inspanningen en in overeenstemming met de natuur van het paard.

Want de juiste hoeveelheid voedingsstoffen op het juiste moment dragen bij aan een betere spieropbouw, betere prestaties, sneller herstel na de geleverde inspanning en verminderd risico op prestatiegerelateerde blessures.

Deze service bevat bijkomende opties.

Leeftijdgerelateerd Voedingsadvies


Omvat een volledig assessment van het paard, de huisvesting en het actuele rantsoen.
Inclusief:

Indien gewenst:

Leeftijdsgerelateerd voedingsadvies heeft een toegevoegde waarde als je zeker wilt zijn dat je paard in alle levensfases een evenwichtig dieet aangeboden krijgt dat voorziet in alle nodige voedingsstoffen.

Jonge paarden in de groei hebben vooral de juiste verhouding bouwstenen nodig die ondersteunen in lichamelijke ontwikkeling en die het immuunsysteem versterken.

Voor seniorpaarden is het vooral belangrijk ervoor te zorgen dat ze voldoende voedingsstoffen opnemen om op gewicht en in conditie te blijven. Daarbij moeten we rekening houden met eventuele leeftijdsgerelateerde aandoening. De spierafname bij seniorpaarden wordt bijvoorbeeld heel vaak verward met gewichtsafname. Een BCS kan dan heel nuttig zijn als leidraad.

Voortplantingsgerelateerd Voedingsadvies

Voortplantings
-gerelateerd Voedingsadvies

Gewicht heeft invloed op de vruchtbaarheid van de merrie maar ook op de spermakwaliteit van de hengst. En wat veel paardeigenaren niet weten is dat sommige ingrediënten die toch vaak in commerciële voeders voorkomen, ook invloed hebben op de vruchtbaarheid.

Ontoereikende voeding van drachtige merries kan leiden tot ontwikkelingsstoornissen. Denk bijvoorbeeld aan Developmental Orthopedic Disease, een verzamelnaam voor een cluster van orthopedische aandoeningen bij het opgroeiend veulen.

Onderzoek heeft aangetoond dat de bacteriële diversiteit van veulens van 1 maand oud, bepalend is voor de levenslange gezondheid van het paard.

Alle redenen dus om hengsten, fokmerries en drachtige en lacterende merries te ondersteunen met de juiste voeding.

Voedingsrevalidatie

De behandeling en het herstel van sommige aandoeningen vragen een intensieve inspanning van de paardeneigenaar en de verzorger.

Een dagrantsoen verdelen over kleine porties die de klok rond iedere twee tot vier uur aan het paard worden aangeboden, kan soms noodzakelijk zijn in bepaalde gevallen van bijvoorbeeld gastroparese en koliek.

Ook al is dit voor de meeste aandoeningen slechts een tijdelijke maatregel, een dergelijk voedingsschema is niet voor iedereen een haalbare kaart.

Equi Nutri Care ondersteunt de paardeigenaar en verzorger hier op verschillende manier in. Gaande van opname van het paard voor de periode van de revalidatie tot het ad interim verzorgen van het paard in de periodes dat de eigenaar of verzorger niet beschikbaar kan zijn.

Wij beiden ook voedingstraining aan om het paard naar een normaal voedingsschema te begeleiden of een schema dat wel haalbaar is voor de eigenaar en de verzorger.

Weegsessie

jaarlijkse weegsessie met mobiele paardenweegschaal, individueel of in groepsverband, met of zonder BCS, met of zonder voeradvies

Wegen met onze mobiele paardenweegschaal, is de nauwkeurigste manier om te weten hoeveel je paard weegt.
Dat helpt niet alleen om het paard goed te voeren, maar zegt ook iets over de algehele gezondheid.
 Daarnaast helpt het om medicijnen en supplementen correct te doseren.

prijs:

1 paard: 25,00€

Elk extra paard: 10,00€

Meer dan 20 paarden: Neem contact op voor een offerte

Overige Diensten

Equi Nutri Care biedt naast uitgebreid voedingsadvies ook gerelateerde diensten en producten.

Zoals onder andere:

Veelgestelde vragen (FAQ)

error: De inhoud van deze website is beschermd!

We gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, siteverkeer te analyseren en inhoud te personaliseren. Door deze site te blijven gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.