...

over ons

Missie

Gezonde voeding is de basis voor een gezond paard. Het merendeel van de klachten van paarden zijn namelijk te herleiden naar  onaangepaste voeding en een onevenwichtig dieet.

Veel paardeneigenaars en verzorgers vrezen dat ze hun paard tekort doen als ze geen brok, balancer, kruiden en supplementen aan het rantsoen van het paard toevoegen. De waarheid is dat de meeste paarden die extra’s niet nodig hebben.

Veel paarden worden ook nog gevoerd vanuit gewoonte en traditie. Want, we hebben het altijd al zo gedaan. Maar dat betekent nog niet dat wat we doen, ook goed is. De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar het effect van voeding op het paard en daardoor zijn we op het gebied van paardenvoeding tot heel andere inzichten gekomen.

Ieder paard heeft recht op het best mogelijke voermanagement.  Het is onze missie om de paardeigenaren in staat te stellen te begrijpen hoe ze hun paard optimaal en kosteneffectief kunnen voeren door een uitgebalanceerd dieet te creëren.

Equi Nutri Care heeft als missie om de paardeigenaar en de verzorger te informeren en te begeleiden zodat zij een gezond en optimaal voerprogramma kunnen samenstellen dat voldoet aan de nutritionele behoefte van het paard. En, rekeninghoudend met rasspecifieke eigenschappen, leeftijd, geslacht, levensfase, conditie, hoeveelheid arbeid, huisvesting, weersomstandigheden enzovoort. Precies zoals de natuur het bedoelt.

Visie

Equi Nutri Care is ontstaan vanuit de visie dat er meer bewustwording nodig is omtrent paardenwelzijn. Als paardeigenaar en verzorger zijn we ons niet altijd bewust dat het paard afhankelijk is van ons en dat onze handelingen effect hebben op het fysisch en psychisch welzijn van het paard.

Paardenvoeding is daar een heel belangrijk onderdeel van.

Als paardeigenaar word je overspoeld door een veelheid van voeders, balancers, supplementen en nog meer. Allemaal beloven ze de beste keuze te zijn voor je paard. Hoe kan je daar een keuze uit maken?

Daarom vindt Equi Nutri Care het belangrijk dat iedere paardeigenaar en verzorger bewust is van het belang van goed voer en goede voerpraktijken. Wij loodsen je met plezier door het labyrint van de beloofde gouden bergen en maken je graag op een onderbouwde manier wegwijs in wat echt noodzakelijk is om jouw paard gezond en in topconditie te houden.

Ieder paard dat gevoerd wordt op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en innovatieve voedingsstrategieën in plaats van op eeuwenoude overtuiging en achterhaalde traditie, is een paard dat minder risico loopt op gezondheidsklachten en gedragsproblemen.

De paardeneigenaar of verzorger die erkent dat een gebalanceerd dieet een cruciaal onderdeel vormt van de verzorging, wordt beloond met een paard in voortdurende topconditie en verbeterde prestaties.

Waarom voor Equi Nutri Care kiezen: Ongeëvenaarde expertise, uitzonderlijke toewijding en bewezen resultaten

Baanbrekend in Equine Gezondheid: Toewijding aan Voeding Sinds 2016

Betrouwbaar

Continue professionalisering door opleidingen uitsluitend gericht op de fysiologie van het spijsverteringsstelsel van paarden en bijbehorende voeding voor verschillende disciplines

Eerlijk

Niet gebonden aan voerfabrikanten of merken waardoor wij vrijelijk het voer kunnen aanbevelen dat het beste past waardoor een eerlijk en objectief advies gegeven wordt

Innovatief

Adviezen gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en best practices en rekeninghoudend met de gevolgen van actuele problematieken

Onbevooroordeeld

Wij begrijpen dat niet iedereen over dezelfde middelen beschikt of er dezelfde overtuiging op na houdt en wij werken samen naar het best haalbare in het belang van het welzijn van het paard

error: De inhoud van deze website is beschermd!

We gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, siteverkeer te analyseren en inhoud te personaliseren. Door deze site te blijven gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.